Vilim i opet pobjednik

Vilim Lendvaj s mentorom

Vilim Lendvaj s mentorom

55. natjecanje mladih tehničara Republike Hrvatske i 1. smotra mladih poduzetnika

U primoštenskom Hotelu Zora održalo se od 3. do 5. travnja Državno natjecanje iz tehničke kulture  čiji je domaćin bila OŠ Primošten.

Ovo se vrlo zahtjevno natjecanje održava već 55. godinu zaredom i ukazuje na važnost tehničke kulture u obrazovanju mladih. Samo se natjecanje sastoji od tri dijela: pisana provjera znanja, izrada tehničke tvorevine i usmeno predstavljanje  tehničke tvorevine svakog natjecatelja. U H- kategoriji iz područja robotike prvo je mjesto osvojio Vilim Lendvaj, učenik 7.d razreda iz OŠ Popovača uz podršku svog mentora, profesora Mire Matijaša.

Vilim je pobijedio u vožnji  s robotskim kolicima, za čije uspješno upravljanje je morao programirati komjutorski program  koji upravlja robotom i njegovim senzorima za svjetlo, dodir, toplinu i sl.                                                                                                                                           

Robot je uspješno savladao sve prepreke vođen preciznim okom i matematičkom logikom našeg  Vilima. Na kraju je Vilim pred povjerenstvom uspješnom prezentacijom stručno objasnio što je sve njegov robot radio i koje je prepreke morao savladati.

Posebnost je ovog natjecanja i snimanje milenijske fotografije sa svim natjecateljima, učenicima OŠ Primošten, mentorima i članovima povjerenstava u majicama natjecanja mladih tehničara, a povodom 55. obljetnice natjecanja.

Čestitamo Vilimu jer nije mala stvar biti najbolji u Hrvatskoj.

 

Miro Matijaš

Darko Rakić

Učitelj informatike u Osnovnoj školi Popovača

Komentari su zatvoreni.