Terenska nastava učenika 2. B i 2. C razreda

Utorak, 6. 6. 2017. godine, bio je posebno zanimljiv za učenike 2.B i 2.C razreda.  Nestrpljivi učenici okupili su se ispred škole, pozdravili sa svojim roditeljima te krenuli na terensku nastavu u Samobor. Ella Sikirić, učenica 2.B razreda,  ispričala nam je svoje doživljaje.

Najprije smo posjetili Tehnički muzej u Zagrebu gdje smo puno saznali o rudarstvu, vatrogastvu i prometu. Nakon toga slijedila je vožnja do Samobora. Lokalni vodič, gospodin Silvije, pokazao nam je gradske znamenitosti, ispričao legende vezane uz Samobor te nam otpjevao predivnu pjesmu Kraj Kapele svete Ane. Za rastanak smo se, u hotelu Livadić, osladili čuvenim samoborskim kremšnitama i drugim slasticama.

Vrlo zanimljiv bio je i posjet medičarskom obrtu Arko. Ljubazni domaćini upoznali su nas s procesom nastanka medenjaka i licitara, koje je i UNESCO uvrstio na popis nematerijalne  kulturne baštine. Slijedilo je neobično iskustvo – posjet Grgosovoj špilji koja je jedna je od prirodnih znamenitosti Samobora. Ima dvije dvorane, dugačka je 30 metara te bogata sigama. Ime je dobila po Josipu Grgosu koji ju je otkrio 1973. godine. To je jedna od najljepših špiljica u sjeverozapadnoj Hrvatskoj, a zbog bogatog špiljskog nakita proglašena je zaštićenim spomenikom prirode. Posljednja naša destinacija bio je Biopark Divlje vode. Na ovom prekrasnom mjestu  proveli smo nezaboravne  trenutke u igri i druženju, okruženi pitomim životinjama, prekrasnim brežuljcima i netaknutom prirodom.

Darko Rakić

Učitelj informatike u Osnovnoj školi Popovača

Komentari su zatvoreni.