SVJETSKI TJEDAN SVEMIRA

m_pa270063Svjetski tjedan svemira obilježava se svake godine od 4. do 10.listopada u organizaciji WSWA (World Space Week Asociation), najveće svjetske obrazovne organizacije povezane sa svemirom, pokrenute od strane Ujedinjenih naroda i Vijeća za miroljubivo korištenje svemira te Ureda za izvanzemaljske poslove (UN OOSA).

Svjetski tjedan svemira obilježili smo i našoj školi.

Učenici su s učiteljicom Bosiljkom Krešo mogli pogledati film o istraživanju svemira i leta na Mjesec obzirom da je 8. 10. Međunarodni dan promatranja Mjeseca.

Učiteljica Ivana Klišanin je učenicima održala predavanje Svemir u beskraju prostora  gdje su učenici imali prilike saznati kako se svemir beskonačno širi i kako naše udaljenosti na Zemlji ne možemo  uspoređivati s onima u svemiru.

Učenici su u holu škole imali priliku pogledati pano o Sunčevom sustavu  te ponešto saznati o Suncu i planetima.

Zanimljivosti:

Svjetski tjedan svemira proglasila je Opća skupština Ujedinjenih naroda  1999. Godine. Obilježavanje Svjetskog tjedna svemira vodi Vijeće Ujedinjenih naroda za miroljubivo korištenje svemira i Ured Ujedinjenih naroda za izvanzemaljske poslove sa sjedištem u Beču.

Autor službenog  svjetskog plakata World Space Week za ovu godinu je gospodin Filip Glogoški iz Osijeka, učenik  škole Primijenjene umjetnosti i dizajna u Osijeku.

Ivana Klišanin, profesorica fizike

Darko Rakić

Učitelj informatike u Osnovnoj školi Popovača

Komentari su zatvoreni.