Stvorimo bolji internet zajedno

IMG_4602Povodom Dana sigurnijeg interneta 11. veljače 2014. godine Osnovna škola Popovača organizirala je projekt kojim su uključili djecu svih uzrasta. Učenici su sa svojim razrednicima izrađivali plakate i gledali kratke filmove o opasnostima na internetu. Kako bi sve to ostalo u dobrom sjećanju, učitelj informatike Darko Rakić, koji je ujedno i koordinator projekta „Sigurnost djece na internetu“ za našu školu, sve to zabilježio je fotoaparatom i kamerom.

Internet neki shvaćaju kao nešto bezopasno, ali na njemu vrebaju mnoge opasnosti. Nikad se ne može znati tko stoji iza nekog profila na društvenoj mreži Facebook ili anonimnog pitanja na Ask-u. Većina igrica, video isječaka ili pjesama sadrže viruse, a internet sam po sebi donosi ovisnost.

Ovaj projekt se odvija tek prvu godinu, ali se nadamo da će biti više takvih radionica jer što će ih biti više, bit će manje djece koja ne znaju koristiti internet u prave svrhe. Bit će manje zlostavljača, ali i osoba koje su zlostavljane i koje šute o tome. Mislimo kako je ovaj projekt koristan i kako bi se svi mi trebali pridržavati određenih pravila korištenja interneta radi zaštite nas, kao i naših podataka.

Uskoro više o svim aktivnostima (foto i video).

Darko Rakić

Učitelj informatike u Osnovnoj školi Popovača

Komentari su zatvoreni.