RoboCup u Popovači!

Ove godine bili smo domaćini RoboCupa!

U razgovoru s članovima Robotičko-informatičkog kluba Popovača doznali smo da se 22. veljače 2014. godine u našoj Popovači, točnije u prostorijama Osnovne škole Popovača održalo II. kolo Hrvatske robotičke lige Hrvatskog robotičkog saveza. Prvo kolo održano je u Zagrebu, a treće će se održati u Dubrovniku. Na temelju rezultata će se odabrati kandidati za međunarodno natjecanje koje će se ove godine održati u Brazilu. Za natjecanje je prijavljeno više od 50 timova, a svaki tim ima dva člana. Dakle ugostili smo više od stotinu djece i odraslih! Natjecanje se održava u 5 različitih kategorija od kojih je najbrojnija Robotičko spašavanje žrtve za učenike osnovnih škola. Tu je bilo 30 dvočlanih ekipa. Na natjecanju sudjeluju i prošlogodišnji prvaci – ekipa iz Varaždina pod vodstvom mentora, profesora Ivice Kolarića. Deset ekipa prijavljeno je za Robotičko spašavanje žrtve za srednjoškolce. Ove godine počelo se prvi puta s Robotičkim spašavanjem žrtve B-kategorije gdje roboti moraju pronaći toplinske mamce (izvore topline) u labirintu.

Postoji kategorija i za seniore (od 19 godina naviše). Tu se natječu pojedinci i prvi put je u programu natjecanja. Jedno od natjecanja ( posebno zanimljivo za najmlađe) bila je i robotička alka u kojoj umjesto konjanika „trče“ roboti.

Suorganizatori natjecanja su Hrvatski robotički savez, Hrvatsko društvo za robotiku, Robotičko-informatički klub Popovača, Grad Popovača i Osnovna škola Popovača.

Među natjecateljima su bili Filip Beleta, Dorijan Lendvaj, Matea Novačić, Mario Novačić, Filip Šimić, Teo Miljak, Tamara Kos, Dora Lendvaj, od srednjoškolaca Ema Kristina Krnjajić  i još mnogi drugi kojima se ispričavamo što ih nismo spomenuli. Zahvaljujemo i gospodi Željku Krnjajiću, Draženu Beleti i Robertu Sedaku, članovima Robotičko-informatičkog kluba Popovača koji su nam bili vodstvo na natjecanju.

Danica Fricki

Darko Rakić

Učitelj informatike u Osnovnoj školi Popovača

Komentari su zatvoreni.