Predsjednik Republike Hrvatske prof.dr.sc. Ivo Josipović u Popovači – foto i video

Svečanost obilježavanja početka radova na novoj školi

DSC04375Početak radova na novoj školi u Popovači obilježio je 8. svibnja predsjednik Josipović polaganjem Povelje o gradnji u kamen temeljac na gradilištu buduće škole.

U njegovoj su pratnji bili dr.sc. Vladimir Lončarević, pomoćnik savjetnika Predsjednika za unutarnju politiku, Zoran Vasić, zastupnik u Hrvatskom saboru,  županica Sisačko –  moslavačke županije Marina Lovrić Merzel i Andrija Rudić dožupan sisačko-moslavački. Domaćini  visokom izaslanstvu bili su Josip Mišković, gradonačelnik Popovače te Stanislav Kos ravnatelj OŠ Popovača.

Nakon polaganja Povelje, program je nastavljen u Domu kulture u Popovači gdje su se nazočnima obratili gradonačelnik najmlađeg grada u Europskoj uniji, Josip Mišković, županica Marina Lovrić Merzel i predsjednik Ivo Josipović.

Obraćajući se  građanima, predsjednik Josipović kazao je da mu je drago što oko sebe i u ovako malom gradu vidi znanje, uspjeh i kvalitetu, ali da je za to potrebno i dobro obrazovanje kojeg nema bez kvalitetnih škola.

Govoreći o izvedenim i planiranim investicijama, županica Lovrić Merzel naglasila je kako svi imamo razloga  biti zadovoljni jer u krizi u kojoj se nalazimo ima energije i volje da se u zajedništvu investira više od milijardu kuna u vrijedne projekte kakav je i buduća popovačka škola- najljepša i najmodernija škola u županiji, a i izvan nje.

Uzbuđenje, ponos i zahvalnost osjećaji su koje je u ime građana Popovače iznio gradonačelnik Mišković obraćajući se prisutnim članovima visokog izaslanstva i svima okupljenima naglasivši da Popovača svakom novom investicijom postaje mjesto u kojem se može kvalitetno živjeti, a da će i škola doprinijeti podizanju te kvalitete pokazala je  video prezentacija 57,3 milijuna kuna vrijedne investicije financirane iz proračuna Grada Popovače i Sisačko– moslavačke županije čiji se završetak očekuje u roku od dvije godine.

U večernjim satima upriličena je pučka veselica na otvorenoj pozornici ispred Doma kulture uz program učenika OŠ Popovača.

Kao potvrda dugoj i kvalitetnoj obrazovnoj tradiciji ovoga kraja i škole, dodijeljene su nagrade najuspješnijim učenicima koji su izborili prva mjesta na županijskim i državnim natjecanjima.

Druženje se nastavilo uz kulturno-zabavni program učenika OŠ Popovača i koncert Giuliana.

 Fotografije i video polaganja Povelje o gradnji u kamen temeljac na gradilištu buduće škole

Videozapis


Fotografije i video polaganja kulturno-zabavnog programa učenika OŠ Popovača

Videozapis 1. dio


Videozapis 2. dio

Nikolina Petranović

Darko Rakić

Učitelj informatike u Osnovnoj školi Popovača

Komentari su zatvoreni.