Popovačke mažoretkinje

Neke  naše sumještanke imaju zanimljiv hobi. One su mažoretkinje. Ispričale su nam što to znači, čime se bave i kako im se možete pridružiti.

TKO SMO?

Popovačke mažoretkinje djeluju već punih 8 godina. Okupljamo tridesetak mladih djevojaka od 3 do 25 godina koje su željne zabave, druženja, plesa i natjecanja. Djelujemo u 4 dobne skupine – dječja formacija, kadetkinje, juniorke i seniorke. Koristimo majoret štapove i pom-pone.

GDJE SMO SVE BILE?

Sudjelovale smo na brojnim turnirima Republike Hrvatske, ali i diljem Europe: Poljska, Mađarska, Slovenija, Češka, Slovačka i Bosna i Hercegovina.

Ove smo se  godine kvalificirale  na Europsko natjecanje majoret plesa koje se održavalo 26.-28. kolovoza u Poreču.Ostvarile smo zavidne rezultate, rame uz rame vrhunskim  mažoretkinjama  Europe.

U rujnu smo spakirale  svoje uniforme, ukrase i šminku te krenule put Banja Luke na Međunarodno natjecanje majoret plesa gdje smo sudjelovale uz brojne natjecateljice iz Modriče, Banja Luke, Žepča, Orašja, Velike Gorice i Zagreba.

ŠTO SMO OSVOJILE?

Kući smo stigle s brojnim osvojenim medaljama u 10 kategorija, 5 brončanih, 4 srebrne i 1 zlatnom, koje su nam ozarile lica i potakle nas da još više treniramo i osmišljavamo još ljepše i bolje koreografije.

Bilo bi nam  drago da se još više učenica pridruži našem timu.

Paola Tija Tutić 4.b

Darko Rakić

Učitelj informatike u Osnovnoj školi Popovača

Komentari su zatvoreni.