Petaši na Krku

Nastavna godina, koju je obilježilo upoznavanje i privikavanje na novo okruženje, završila je u odličnoj, morskoj atmosferi. Svoj predzadnji dan nastave odlučili smo provesti na otoku Krku gdje smo obišli predivna mjesta, naučili i skupili nove informacije i uspomene.

Na Krku smo prvo posjetili Punat iz kojega smo se brodicom uputili na otočić Košljun. Na Košljunu smo brže bolje pojurili u suvenirnice po uspomene na ovaj izlet, a nakon toga smo u pratnji vodičice pažljivo razgledavali, slikali i slušali o franjevačkom samostanu, crkvi Navještenja Marijina, arheološkom muzeju, etnografskoj zbirci, prirodoslovnoj zbirci…

Nakon uživanja na malenom Košljunu, krenuli smo prema Jurandvoru gdje smo prvo napunili naše trbuščiće finim ručkom i slajcem, a onda smo posjetili Jurandvor. U ranoromaničkoj crkvi sv. Lucije čuli smo kratko predavanje o jednom od najstarijih spomenika hrvatskoga jezika, Bašćanskoj ploči. Stručna voditeljica ispričala nam je i pokazala gdje se ploča nalazila, zašto je služila i kako je otkrivena. Na godinu ćemo učiti o tome i na nastavi hrvatskoga jezika i povijesti pa ćemo uspješno moći povezati i vizualizirati iskustvo i znanje.

Ubrzo smo krenuli na poznatu plažu u Baškoj kako bismo iskoristili vrijeme za druženje i kupanje u moru koje nam je donijelo pravo osvježenje.

Sretni i raspjevani uputili smo se kućama, a šećer za kraj bila je večera u Mc Donaldsu. Drago nam je što smo nastavnu godinu zaokružili ovako predivnim izletom!

 

 

 

Darko Rakić

Učitelj informatike u Osnovnoj školi Popovača

Komentari su zatvoreni.