Odlični rezultati na Međužupanijskoj izložbi inovacija u Ivanić Gradu

Ivanic_INK_1Drugu godinu zaredom u organizaciji Elektroničkog i računalnog kluba Ivanić Grad, Zajednice tehničke kulture Zagrebačke županije i Udruge inovatora Hrvatske, 14. i 15. svibnja održana Međužupanijska izložba inovacija na kojoj su sudjelovali učenici 15-ak osnovnih i srednjih škola te poduzetnici i obrtnici iz 10-ak tvrtki.
Predstavljeno je stotinjak zanimljivih rješenja nadarenih učenika i mladih inovatora iz nekoliko županija.
Zlatom nagrađen rad u kategoriji osnovnih škola Android je aplikacija za daljinsko upravljanje lego robotom mladog robotičara iz Inovatorskog kluba Popovača, Dorijana Ledvaja kojeg su zajedno predstavljali Dorijan Lendvaj i Mario Novačić. Srebrnu medalju ove godine za svoj rad dobili su Filip Beleta i Luka Bencek za višenamjensko daljinski upravljano vozilo. 
Tako se nastavlja vrijedan rad učenika O.Š. Popovača, koji pod mentorstvom u Robotičko informatičkom i Inovatorskom klubu Popovača stječu napredna znanja iz programiranja, robotike i automatike – znanja na kojima im s pravom mogu pozavidjeti mnogi, ali mogu se i ugledati na njihov rad i priključiti se u klubove tehničke kulture.

Darko Rakić

Učitelj informatike u Osnovnoj školi Popovača

Komentari su zatvoreni.