Obvijest o početku nastave šk.god. 2020./2021.

Poštovani roditelji i dragi učenici!

Sukladno Odluci o početku i završetku nastavne godine, broju radnih dana i trajanju odmora učenika osnovnih i srednjih škola za školsku godinu 2020./2021., nastava u školskoj godini 2020./2021. počinje u ponedjeljak, 7. rujna 2020. godine.

Kako bi se ispoštovale sve epidemiološke mjere i preporuke u Osnovnoj školi Popovača nastava će se odvijati u dva turnusa.

PREDMETNA NASTAVA

Učenicima od 5. do 8. razrednog odjela nastava počinje u 8,00 sati. Rasporede sati učenici će dobiti prvi dan nastave.

Mole se učenici petih razrednih odjela da nakon dolaska pričekaju ispred škole, razrednici će ih prozivati i odvoditi u učionice u kojima će biti smješteni.

Odvoz učenika putnika bit će organiziran nakon završetka nastave, u 13,05 sati.

Raspored dovoza učenika po stanicama –

Kamenica – 6,50 sati

Podbrđe – 7,00 sati

Moslavačka Slatina – 7,05 sati

Stružec – 6,50 sati

Potok – 6,55 sati

Donja Vlahinička – 7,25 sati

 

Mole se učenici da na vrijeme dođu na autobusnu stanicu. Sukladno preporukama, učenici su obavezni nositi zaštitne maske tijekom vožnje autobusom.

Učenici moraju nositi zaštitne maske prilikom ulaska u školu, sve do ulaska u svoju učionicu. Učenici prvi dan trebaju ponijeti svoje zaštitne maske koje će nositi do ulaska u učionice u kojima će ih dočekati maske koje je osigurala Županija. Raspored razrednih odjela prema učionicama može se pogledati u dokumentu u prilogu.

Roditelji su dužni izmjeriti tjelesnu temperaturu učenika svako jutro prije odlaska u školu, u slučaju povišene tjelesne temperature ili drugih simptoma respiratornih bolesti (kašalj, poteškoće u disanju, poremećaj osjeta njuha i okusa, grlobolja, proljev, povraćanje) učenik ne dolazi u školu.

Učenici prvog nastavnog dana donose papuče i školske torbe zbog preuzimanja novih udžbenika.

 

RAZREDNA NASTAVA

Za učenike od 1. do 4. razrednog odjela nastava počinje u 14,00 sati.

Rasporede sati učenici će dobiti prvi dan nastave.

Raspored dovoza učenika po stanicama –

Donja Vlahinička – 13,25 sati

Moslavačka Slatina – 13,05 sati

Podbrđe – 13,00 sati

Mišićka – 13,30 sati

Učenici putnici su obavezni nositi zaštitne maske tijekom vožnje autobusom.

Roditelji su dužni izmjeriti tjelesnu temperaturu djetetu svaki dan prije odlaska u školu te u slučaju povišene tjelesne temperature ili drugih simptoma respiratornih bolesti (kašalj, poteškoće u disanju, poremećaj osjeta njuha i okusa, grlobolja, proljev, povraćanje) ne smiju dovoditi dijete u školu. Roditelji tjelesnu temperaturu djeteta upisuju u posebnu bilježnicu koju učenik daje na uvid svom učitelju svaki dan na početku nastave.

Poželjno je da svaki učenik u svojoj školskoj torbi ima paketić papirnatih maramica.

Učenici moraju nositi zaštitne maske prilikom ulaska u školu, sve do ulaska u svoju učionicu. Učenici prvi dan trebaju ponijeti svoje zaštitne maske koje će nositi do ulaska u učionice u kojima će ih dočekati maske koje je osigurala Županija.

Učenici prvog nastavnog dana donose papuče i školske torbe zbog preuzimanja novih udžbenika.

 

1.RAZREDNI ODJELI

Doček  učenika prvih razreda matične škole je 7. rujna 2020. u 14:30 sati, a u područnim školama u 8:00 sati. Učenici prvih razreda taj dan ne trebaju nositi školski pribor niti papuče, no mogu ponijeti školske torbe za preuzimanje udžbenika. U pratnji učenika može biti samo jedan roditelj. Doček će biti organiziran u dvorištu ispred škole, a u slučaju loših vremenskih prilika u školskoj blagovaonici. Mole se roditelji da sa sobom ponesu zaštitnu masku koju moraju nositi prilikom ulaska u školu uz pridržavanje svih propisanih mjera.

 

PRODUŽENI BORAVAK

Prema uputama Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo, u školama treba izbjeći miješanje učenika različitih razrednih odjela. Sukladno tome, produženi boravak organizirat će se od utorka, 8 .rujna 2020.godine, roditelji će naknadno biti obaviješteni za koje razredne odjele će biti moguće organizirati produženi boravak.

Prvog nastavnog dana za učenike neće biti organizirana prehrana. Sljedećeg dana (utorak, 8. rujna) osigurana je prehrana za sve učenike škole koji će se hraniti.

Razrednici će tijekom prvog dana nastave upoznati učenike s načinom na koji će se odvijati organizacija prehrane.

 

Ministarstvo znanosti i obrazovanja objavilo je dokument  u kojemu se predlažu modeli i nude preporuke za odgojno-obrazovni rad i izvođenje nastave u vrtićima i školama.

https://mzo.gov.hr/vijesti/modeli-i-preporuke-za-rad-u-uvjetima-povezanima-s-covid-19-u-pedagoskoj-skolskoj-godini-2020-2021/3916

Dokument se nadovezuje na mjere koje je predložila Radna skupina i koje su razrađene u dokumentu HZJZ-a od 24. kolovoza 2020.

https://www.hzjz.hr/wp-content/uploads/2020/03/Upute_vrtici_i_skole_24_08_2020_HZJZ-1.pdf

Riječ je o dokumentima koji se međusobno nadopunjuju te je za cjelovitost informacija nužno upoznati se sa sadržajem oba dokumenata.

Cilj ovih mjera i posebne organizacije nastave je nastojati što više spriječiti širenje virusa Covid-19 i zaštititi sve dionike obrazovnog sustava od moguće zaraze. Ističemo važnost odgovornog ponašanja svih – učitelja i djelatnika škole, učenika i roditelja. Posebno apeliramo na roditelje učenika da svojoj djeci objasne važnost odgovornog ponašanja i pridržavanja mjera u školi, ali i izvan nje.

 

Svim učenicima i roditeljima želimo sretan i uspješan početak nove školske godine!

Organizacija rasporeda, nastave i turnusa podložni su promjenama o kojima će roditelji i učenici biti pravovremeno obaviješteni.

 

Raspored razreda prema učionicama                                                                                                                    

  Ravnatelj

                                                                                                                  Dražen Mlakar

 

 

 

 

 

 

Darko Rakić

Učitelj informatike u Osnovnoj školi Popovača

Komentari su zatvoreni.