Novi projekt u našoj školi – Otisak

Novi projekt u našoj školi

 OTISAK

OBRAZOVANJE ZA SOCIJALNU JEDNAKOST, KOHEZIJU I SOLIDARNOST KROZ AKTIVNO SUDJELOVANJE DJECE

Naša škola je partner na projektu Otisak kojega provodi udruga Roditelji u akciji – Roda, a sufinancira Ured za udruge Vlade Republike Hrvatske u okviru programa „Osnaživanje doprinosa organizacija civilnoga društva obrazovanju za održivi razvoj za unaprjeđenje ekonomske i socijalne kohezije“ (www.roda.hr).

Projekt se provodi od 1. rujna 2019. do 30. travnja 2021. i u njemu sudjeluje pet škola; OŠ Nikole Andrića Vukovar, OŠ Tin Ujević Osijek, OŠ Borovje Zagreb, OŠ Žitnjak Zagreb te OŠ Popovača.

Tijekom ovog projekta će 30 učenika naše škole besplatno sudjelovati u različitim radionicama na temu socijalne održivosti:

  • Interaktivne senzibilizacijske radionice s učenicima
  • Jačanje kapaciteta za provedbu javnih kampanji akcija u zajednici
  • Filmske radionice
  • Radionice animiranog filma
  • Radionice hrvatskog znakovnog jezika
  • Radionice brajice i mobilnosti pomoću bijelog štapa i psa vodiča

 

Prije početka održavanja radionica za učenike, u Zagrebu su 3.i 4. veljače 2020.godine održane radionice za učiteljice i volonterke o razvoju učinkovitih programa održivog razvoja i odgovornog građanstva učenika u kojima su sudjelovale tri naše učiteljice; Manuela Kujundžić, Maja Loina i Dunja Mijović.

Prvoga dana radionice su održale Sanja Vuković-Čović i Irena Mikulić iz udruge PRONI Osijek te Ivana Zanze i Branka Mrzić Jagatić iz udruge Roda (Roditelji u akciji), a teme radionica su bile Aktivno građanstvo i volonterstvo, Informalno i neformalno učenje, Socijalna kohezija i roditeljstvo te  Podrška roditeljima za odgovorno roditeljstvo dok je drugi dan bio namijenjen Iskustvenim i senzibilizacijskim radionicama koje su održale Slavica Dević Ivanko i Maja Bošnjak Goleš (Dječja posla). Oba dana su bila vrlo intenzivna te su naše učiteljice aktivno sudjelovale u svim radionicama.

Slijedi nam vidjeti kako će učenici naše škole reagirati na sve sto ih očekuje tijekom provođenja projekta Otisak.

 

Darko Rakić

Učitelj informatike u Osnovnoj školi Popovača

Komentari su zatvoreni.