Novi festival književnosti za djecu i mlade u Popovači

Suradnjom dviju popovačkih škola, Osnovne škole Zorke Sever i Osnovne škole Popovača, te suradnjom dviju školskih knjižničarki, Lucije Vlahov i Mime Juračak, od 20. do 27. svibnja započinje prvi „Bookarator – mali festival knjige“.

Simbol festivala je Bookarator – knjižni terminator, maleno biće koje uživa u čitanju, a simbol je školskog festivala posvećenog malim ljubiteljima knjiga i književnih susreta.

U obje će škole u tjedan dana gostovati 6 autora za djecu i mlade koji će se predstaviti svakoj pojedinoj generaciji učenika. Ove godine naši autori su : Željka Horvat-Vukelja, Jadranko Bitenc, Vlatka Planina, Iva Dužić, Jasminka Tihi Stepanić i Maja Brajko-Livaković.

Uz program književnih susreta tu je i izložba ilustracija Andree Petrlik Huseinović, radionica izdavačke kuće „Kašmir promet“ posvećena nastajanju slikovnice te radionica društvene igre „Vukodlak“ koju će održati poznati školski knjižničar Dejan Šiptar.

Autori nas posjećuju u suradnji s izdavačkim kućama Alfa, Školska knjiga, Kašmir promet i Naklada Bošković.

Festival je usmjeren na poticanje čitanja osnovnoškolaca i predstavlja poligon približavanja mladih knjizi na suvremen i veseo način te predstavlja početnu točku koja će se svake godine nadograđivati u skladu s trendovima u izdavaštvu i čitateljskim interesima učenika.

Program festivala možete preuzeti ovdje!

Darko Rakić

Učitelj informatike u Osnovnoj školi Popovača

Komentari su zatvoreni.