Nasilje nije cool!!!

nasilje_nije_coolNaša škola uključila se u projekt udruge Medijska tvornica iz Zagreba. Projekt se bavi prevencijom nasilja na društvenim mrežama.

Cilj programa „Nasilje nije cool“ jest potaknuti diskusiju na školskim hodnicima, doprijeti izravno do ciljne skupine te tako približiti temu onima koji u njoj najviše sudjeluju, bilo kao žrtva, bilo kao nasilnik.

U projektu sudjeluje 27 učenika 5. –  8. razreda.

Projekt se sastoji od dvije faze:

U prvoj fazi učenicima su se prikazali spotovi iz kampanje Nasilje na društvenim mrežama!

Učenici su podijeljeni u dvije skupine. Jedna skupina je afirmacijska, a druga negacijska. U ponedjeljak 7. listopada. 2013. u našoj školi obje su grupe snimile kratke videe . Medijska tvornica je osigurala kameru, odnosno snimatelja koji je došao snimiti kratke skečeve koje su učenici osmislili. Svih 22 videa iz ukupno 11 škola biti će objavljeno na You Tube u sklopu projekta Nasilje nije cool. U projektu sudjeluje 8 škola iz cijele Hrvatske.

U drugoj fazi će ekipa Medijske tvornice doći u školu održati otvorenu diskusiju među djecom. Prikazat će se snimljeni videi te će se voditi rasprava između afirmacijske i negacijske skupine, uz prisustvovanje poznatih osoba, stručnjaka (psihologa, sociologa) iz Poliklinike za zaštitu djece te zaposlenika Hrabrog telefona.

Navedeni projekt je od iznimne važnosti za edukaciju djece i mladih o pravilima ponašanja na internetu, načinima i metodama zaštite od zlostavljanja, zlouporabe osobnih podataka ili narušavanja privatnosti.

Scenarije za skečeve zajedno s učenicima napisala je profesorica hrvatskoga jezika Martina Ivić.

Fotografije i video sa snimanja skečeva:

 

Video

 

Foto i video: Darko Rakić

Darko Rakić

Učitelj informatike u Osnovnoj školi Popovača

Komentari su zatvoreni.