Moslavačko zrcalo

Ogranak Matice hrvatske Kutina  i Podružnica Popovača te Knjižnica i čitaonica Popovača predstavile su nam novi broj časopisa „Moslavačko zrcalo“!

Zrcalo Moslavine

Dragutin Pasarić predstavlja časopis

Dragutin Pasarić predstavlja časopis

U četvrtak, 14. studenoga 2013. godine Ogranak Matice hrvatske Kutina i Podružnica Popovača predstavile su nam časopis „Moslavačko zrcalo“ broj 1-2 za godinu 2013. Gospođa Nives Jurkin pozdravila je okupljene goste, a mlade učenice Osnovne škole Popovača izvele su prigodan igrokaz i recitaciju. Lea Kovačić predstavila nam je igrokaz „Žaba i roda“, u kojem su se one posvađale zbog najnovije mode, a Kristina Šarčević krasnoslovila je pjesmu „Najbolja prijateljica“, o knjizi, naravno.

Potom nam je koncepciju časopisa ukratko opisao gospodin Dragutin Pasarić, naglašavajući da je u ovom broju bilo mjesta i za dječju poeziju Kristine Kovačić.

Gospodin Mile Marinčić iznio je svoja promišljanja o  gospodarstvu i gospodarskoj etici te poštovanju prema radniku, jer bez etike i morala nema ni gospodarstva.

Za glazbeni dio bio je zadužen učitelj Osnovne  škole Popovača Mladen Bago pjevajući o trseku i kleti.  Na kraju je govorio urednik časopisa Dražen Kovačević. Nakon predstavljanja časopisa „Moslavačko zrcalo“  zadržali smo se uz ugodan razgovor još neko vrijeme.

Ivana Mišković 8.d

Darko Rakić

Učitelj informatike u Osnovnoj školi Popovača

Komentari su zatvoreni.