Međunarodni uspjeh Struščana

Klaudio Balog nagrađen je za tekst Moja prabaka

Klaudio Balog nagrađen je za tekst Moja prabaka

Klaudio Balog (8.b) i Josip Bogdanić (7.b) učenici Osnovne škole Popovača sudjelovali su na međunarodnom likovno-literarnom natječaju i osvojili 2. i 3. mjesto.

Hrvatska kulturna zajednica iz Zuericha u suradnji s partnerima iz Iserlohna u Njemačkoj organizira svake godine Međunarodni likovno-literarni natječaj za djecu Hrvata u iseljeništvu i u Hrvatskoj u dobi od prvog do osmog razreda. Cilj je natječaja povezanost s domovinom i, kako kaže jedan od suorganizatora, gospodin Karačić, kontakt s hrvatskim biserima rasutim po svijetu od juga  Čilea preko Australije do Njemačke i Švicarske. Ovogodišnja likovna tema bila je Zaštita okoliša i prirode, a literarna  Što znam o Hrvatima širom svijeta.

Klaudio Balog iz 8.b razreda svojim je radom naslova Moja prabaka osvojio 2. mjesto, a Josip Bogdanić, učenik 7.d razreda na likovnom je natječaju osvojio 3. mjesto. Radovi su nastali u sklopu likovno-literarne radionice koju u Strušcu vodi gospođa  Marija Matijašević. Ona je  radove sakupila i poslala na natječaj. Klaudio i Josip su za svoje radove primili  priznanja u Hrvatskoj kući u Zagrebu.

Radove možete potražiti na  http://www.hkz-kkv.ch/likovni_natjecaj_2013.php

Za literarni pogledajte ovdje: : http://www.hkz-kkv.ch/literarni_natjecaj_2013.php

Darko Rakić

Učitelj informatike u Osnovnoj školi Popovača

Komentari su zatvoreni.