I u našoj školi svijetli Vukovar

Tisuće i tisuće svijeća i lampiona svijetli na trgovima svih gradova Hrvatske. Svijetle lampioni i u našoj Popovači i ispred naše škole.

Danas je 18. dan mjeseca studenoga. Dan je to kada se cijela Hrvatska ujedinjuje, dan koji se nikada ne smije zaboraviti, dan kada se sjećamo grada Vukovara koji nas podsjeća na sve one koji su dali svoj život za domovinu.

Posvetili smo prvi školski sat ovoj tužnoj obljetnici. Okupljeni učenici nižih razreda su, nakon odslušane himne Republike Hrvatske, poslušali nekoliko pjesama o domovini i Vukovaru koje su pripremile dramske skupine. Učiteljica povijesti Manuela Kujundžić je zanimljivim predavanjem upoznala učenike s poviješću Vukovara i događajima koji su se zbili u njemu ratne 1991. godine.

Svi zajedno smo, zatim, otpjevali nekoliko stihova pjesme Moja domovina koja je nastala za vrijeme Domovinskog rata, često se puštala i ohrabrivala hrvatske branitelje i ljude koji su bili prestrašeni i skriveni u skloništima. Zvukovi te pjesme uvijek podsjećaju na te dane patnje, tuge i borbe, ali i ponosa i zajedništva.

Učenici viših razreda sa svojim razrednicima su, s poštovanjem i ljubavlju prema žrtvi Vukovara, zapalili lampione ispred škole te održali minutu šutnje i pomolili se za sve stradale.

Svjetla lampiona će ostati svijetliti u noći, a mi ćemo u svojim srcima ponijeti svjetlo zajedništva kojem nas je učio Vukovar.

Darko Rakić

Učitelj informatike u Osnovnoj školi Popovača

Komentari su zatvoreni.