Foto natječaj – Eko fotka 2022

I ove godine smo sudjelovali na Foto natječaju EKO FOTKA 2022 koju organizira Osnovna škola Ferdinandovac.

Učenici koji su sudjelovali na Foto natječaju su Ana Novak, Anamarija Horvat, Ante Cvitanović, Edita Mikac, Ela Acel, Ema Kocet, Eva Marković, Franka Rafajec, Josipa Jurić, Karla Miloš, Leona Marinić, Lora Križanić, Petra Jelaš, Petra Košćal, Ena Rajter, Erik Tuksar, Ivona Pavličević i Mia Bošnjak. 

Fotografije Ele Acel i Edite Mikac izabrane su za završnu izložbu Foto natječaja EKO FOTKA 2022.

Čestitke svima! 

 

Edita Mikac – Drvo 

Ela Acel – Ostavljen

Mentor učenicima je bio učitelj savjetnik informatike Darko Rakić

 

Dopustimo prirodi da ostane veličanstvena
Da mladi vole fotografiju kao medij, da je digitalnom tehnologijom lako dostupna i sveprisutna, vidimo na svakom koraku. Poticanje mladih, da izađu u prirodu i fotografiraju njezinu ljepotu ili pak devastaciju od strane čovjeka, odgojno je i ekološki poželjno. Natječajem za najbolju ekološku fotografiju to se uspješno čini više od dva desetljeća i Ekofotka 2022. privukla je mnoštvo sudionika iz 59 škola cijele Hrvatske.
Mladi su predano izašli u prirodu minuciozno tražeći motive koji odgovaraju zadanoj temi Priroda je u najmanjim stvarima najveličanstvenija premda je bilo i fotografija kojih su autori zadanu temu vrlo široko shvatili i rado poslali krajolike koji ih okružuju i koji su im se činili zanimljivima želeći pronijeti i podijeliti veličanstvenost prirode u kojoj žive.
Na 896 fotografija pristiglih u temi A pokazali su bogatstvo prirode, njezinu raznolikost, bujnost, zelenilo, šarenilo i, u našoj domovini još uvijek, očuvanost. Pristigli su i pozitivni primjeri čovjekova suživota s njom koji prikazuju plodnost zemlje i da čovjekov trud, rad i znoj zemlja obilato nagrađuje.

Link na izložbu za Temu A:  https://photos.app.goo.gl/8VVjVfPLHf52LCwX9

Link na izložbu za Temu B:  https://photos.app.goo.gl/miJBEZVtP3p96ZgZ6

Darko Rakić

Učitelj informatike u Osnovnoj školi Popovača

Komentari su zatvoreni.