DRŽAVNO NATJECANJE IZ POVIJESTI

Budući da smo okruženi epidemiološkim mjerama i navikavanjem na “novo normalno”, pokraj nas možda i prođu neke važne informacije, no bila bi prava šteta da vas ne obavijestimo o Ani, njezinom znanju, njezinom trudu i državnom natjecanju iz povijesti.

Razgovarale smo s Anom Cvitanović, učenicom 7. razreda. Ana je bila naša ponosna predstavnica OŠ Popovača na Državnom natjecanju iz Povijesti. Zanimalo nas je je li Ana imala tremu i kako je sve prošlo. U skladu s epidemiološkim mjerama, Državno natjecanje iz Povijesti održano je na nešto drugačiji način. Točnije, svaki učenik je u svojoj matičnoj školi 28. travnja 2021. godine sudjelovao na natjecanju pred malim ekranima. Rezultati Natjecanja još uvijek nisu objavljeni, ali koliko doznajemo od Ane, ona je “čisto solidno” napisala test, ali skromno napominje da uvijek može bolje. Zanimalo nas je kakav je ispit bio, odnosno, je li joj bilo teže u “novo normalnim” okolnostima. Prema Aninom mišljenju, ispit je bio teži, ali uz dovoljan trud i rad koji je Ana uložila smatra da bi rezultati trebali biti dobri. Znatiželja nas je navela na pitanje tko joj je bio najveća podrška u svemu, na što je Ana odgovorila da je tijekom pripreme za natjecanje s njom najviše radila njezina mentorica, nastavnica povijesti Manuela Kujundžić, koju ujedno smatra svojom najvećom podrškom. Kako doznajemo sa svojom je mentoricom dobro surađivala i odlično se slagala. Uz njezinu mentoricu dodatan trud, kako bi sve dobro pripremili za pisanje ispita, uložili su i nastavnici Tena Mlakar i Darko Rakić.

Ana kaže kako joj je ovo bilo divno, ali i stresno iskustvo. Nada se da će sljedeće godine otići na još mnoga natjecanja te sebi i svojoj školi donijeti puno uspjeha.

 

ANAMARIJA FLORIJANOVIĆ I VIKTORIJA MILEK, 8. B J

Darko Rakić

Učitelj informatike u Osnovnoj školi Popovača

Komentari su zatvoreni.