Dan ružičastih majica

Naša škola već godinama sudjeluje u obilježavanju Nacionalnog dana borbe protiv vršnjačkog nasilja poznatijeg kao Dan ružičastih majica, koji se obilježava posljednje srijede u veljači. Ideja je nastala u znak protesta protiv incidenta koji se dogodio u jednoj školi u Kanadi.

Inicijativom učenika je na konstruktivan i inteligentan način riješeno sustavno zlostavljanje dječaka posvećenog podršci i liječenju teško bolesne majke. Ružičaste majice, koje su solidarno s dječakom nosili njegovi školski prijatelji, postale su prepoznatljiv simbol inicijative. 

S obzirom na propisane epidemiološke mjere, ove smo godine Dan ružičastih majica obilježili u učionicama razredne i predmetne nastave. Naši učitelji i učenici prigodno su obukli ružičaste majice kako bi iskazali svoj stav prema vršnjačkom nasilju.

Učenici su na simboličan i kreativan način obilježili ovaj dan uz razne aktivnosti pod vodstvom svojih učitelja. Izrađivali su prigodne plakate i radove koji su bili izloženi u hodnicima škole, pisali su sastavke na temu (Ne)nasilja i razgovarali o temi vršnjačkog nasilja sa svojim razrednicima. Učenici razredne nastave imali su „Reviju poruka” u dvorištu škole na kojoj su svojim kolegama pročitali svoju poruku protiv nasilja.   

 

 

Darko Rakić

Učitelj informatike u Osnovnoj školi Popovača

Komentari su zatvoreni.