DAN PLANETA ZEMLJE

Dan planeta Zemlje

earth_day_2010_by_CrypticDisdainSvake godine 22. travnja obilježava se kao Dan planeta Zemlje. Ideju obilježavanja Dana Zemlje prvi put je predstavio John McConnell 1969. godine na konferenciji UNESCO-a. U Hrvatskoj se Dan planeta Zemlje organizirano obilježava od 1992. godine. Na prijedlog bolivijske vlade 2009. godine Opća skupština Ujedinjenih naroda 22. travnja proglasila je međunarodnim Danom planeta Zemlje i otada se rođendan našeg planeta obilježava različitim događajima na svim kontinentima.

Ove godine geslo glasi „Naš je red da vodimo“ s namjerom da se naglasi održivi razvoj. Cilj je skrenuti pozornost na opasnost koja prijeti životu na Zemlji zbog globalnog onečišćenja, stoga se ovim obilježavanjem želi usmjeriti na zaštitu prirodnih resursa.

I naša škola obilježila je Dan planeta Zemlje brojnim aktivnostima. Učenici sedmih razreda izradili su plakate s fotografijama kojima žele skrenuti pozornost na ljepote našeg planeta koje bi svugdje i u svakom trenutku trebali čuvati, a ne pridonositi opasnostima globalnog onečišćenja uzrokovanih ljudskim faktorom koje prijete svim stanovnicima na Zemlji.

Darko Rakić

Učitelj informatike u Osnovnoj školi Popovača

Komentari su zatvoreni.