BRINI O SEBI – BUDI DOBRO – PROŽIVI COVID

Vrijeme u kojem dominiraju epidemiološke mjere uzrokovane koronavirusom za sve nas prilično je teško. Dotadašnja svakodnevica i rutina, ponekad nezadovoljavajuća, ali poznata, u značajnoj se mjeri promijenila: ne možemo viđati prijatelje, voditi svoje živote onako kako bismo htjeli, zabavljati se…

Ovo iskustvo ”zaključavanja” svatko proživljava na svoj način, manje ili više uspješno. Jedni se lako prilagođavaju novom načinu održavanja nastave, drugi su nezadovoljni. Nedostaje im izravna komunikacija s profesorima, način poučavanja, kontakti s prijateljima, izleti, maturalna putovanja, izlasci… Vrijeme provedeno s obitelji u nekim slučajevima izaziva napetost te nova obiteljska dinamika može dovesti do narušavanja odnosa. Sve su to nove i neočekivane promjene s kojima se ponekad teško nosimo. Nekima ova situacija predstavlja vrlo stresno razdoblje s puno frustracija što vodi u različita emocionalna raspoloženja.

Postavlja se pitanje – kako upravljati stresom ili osjećajem zabrinutosti zbog neočekivanih promjena?

Središnji ured za demografiju i mlade RH objavio je brošuru BRINI O SEBI – BUDI DOBRO – PROŽIVI COVID i letak s telefonskim brojevima za psihološko savjetovanje mladih za svaku županiju kojeg možete naći u nastavku.

 

 

Brošura 1

Brošura 2

 

Darko Rakić

Učitelj informatike u Osnovnoj školi Popovača

Komentari su zatvoreni.