Australsko veleposlanstvo u OŠ Popovača

Image  U  utorak 19. listopada našu je školu posjetila veleposlanica Australije Beverly Mercer. 

Razlog posjeta je razgovor s učenicima o edukacijskoj kutiji koju je učiteljica Snježana Pavić dobila na posudbu od veleposlanstva tijekom proteklog mjeseca.

Veleposlanica je pokazala veliko zanimanje za naš školski sustav, a isto tako za povijest i sadašnjost škole. Na ulazu u školu veleposlanicu je pozdravio dječji zbor s pjesmom Škola ljubavi koju je otpjevao učenik 8.c razreda Marko Jaić.

Image

 

Nakon zbora ravnatelj naše škole gospodin Stanislav Kos pokazao se više nego odličan domaćin i dobar poznavatelj zbivanja u školstvu i povijesti školstva u Popovači i proveo ugodan razgovor u društvu veleposlanice, naše predstavnice u ambasadi Dijane Padežanin i učiteljice Snježane Pavić. Veleposlanica je nakon razgovara probala našu školsku kuhinju, obišla knjižnicu gdje joj je knjižničarka Marija Bilić uručila svezak učeničkih radova s kratkim pregledom rada naše škole s prijevodom na engleski jezik.

Image

Image

Image

Cijeli slijedeći školski sat veleposlanica je provela u razgovoru s učenicima. Vrlo je zanimljivo pričala o Australiji i odgovarala na pitanja učenika. Učenici su imali priliku razgovarati s izvornim govornikom engleskog jezika, i istovremeno čuti i naučiti o elementima kulture i civilizacije Australije, što i je dio plana i programa rada u nastavi engleskog jezika. Na kraju je veleposlanica poklonila učenicima male poklone : postere, razglednice i označivaće stranica za knjige.

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

 

 

Pozvani smo posjetiti veleposlanstvo, što i planiramo tijekom slijedećeg mjeseca.

Uskoro će te moći pogledati i video!

Darko Rakić

Učitelj informatike u Osnovnoj školi Popovača

Odgovori

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.