Županijsko natjecanje iz Povijesti

Bili smo domaćini županijskog natjecanja iz Povijesti

 

povijest_satova1      U petak, 6.ožujka 2015. godine, Osnovna škola Popovača bila je domaćin Županijskog natjecanja iz povijesti. Na samom početku Dražen Mlakar, ravnatelj naše škole, pozdravio je učenike i zaželio im dobrodošlicu. Učitelj razredne nastave Mladen Bago otpjevao je pjesme „Dida moj“ i „Hrvatsko proljeće“, a učitelj glazbene kulture Aljoša Crnobrnja pratio ga je na klavijaturama. Viši savjetnik za osnovno i srednje školstvo i predstavnik Upravnog odjela za prosvjetu, kulturu i sport Sisačko – moslavačke županije, Darjan Vlahov, održao je pozdravni govor i otvorio natjecanje. Nakon toga, učiteljica povijesti Manuela Kujundžić pozdravila je učenike i uputila ih u učionice gdje su pisali testove.

Na natjecanju su sudjelovali učenici 7. i 8. razreda mnogih škola naše županije, a našu školu predstavljalo je petero učenika: Marino Grbovac u kategoriji 7. razreda i Anamarija Vinceković, Mihana Hasak, Marin Knežević i Josip Nikolić u kategoriji 8. razreda.

Najbolji u kategoriji 7. razreda bio je učenik Filip Kralj iz Osnovne škole Braća Ribar Sisak. Naš Marino Grbavac pod mentorstvom učiteljice Manuele Kujundžić osvojio je 7. mjesto.

Od učenika 8. razreda prvo mjesto je osvojila Klara Ćosić iz Osnovne škole Josipa Kozarca Lipovljani. Naši učenici osvojili su sljedeća mjesta:

Anamaria Vinceković (mentorica Natalija Budetić), 4. mjesto

Mihana Hasak (mentorica Manuela Kujundžić), 6. mjesto

Marin Knežević (mentorica Natalija Budetić), 9. mjesto

Josip Nikolić (mentorica Natalija Budetić), 11. mjesto

Najbolji učenici idu na državno natjecanje koje će se održati u Šibeniku od 13. do 15. travnja 2015. godine.

Čestitke svima na rezultatima!

Sabina Perestegi, 6.d

 

 

Video

[su_youtube url=”https://www.youtube.com/watch?v=X9lhKOYaSi0″]

Galerija slika

 

Darko Rakić

Učitelj informatike u Osnovnoj školi Popovača

Komentari su zatvoreni.