Županijsko natjecanje iz povijesti

Već petu godinu zaredom, naša škola bila je domaćin Županijskog natjecanja iz povijesti. Ove godine natjecanje je održano u utorak, 7.ožujka. Natjecanje je započelo govorom ravnatelja škole, Dražena Mlakara, i nastupom zbora Osnovne škole Popovača pod vodstvom učitelja Tomislava Brajdića.

Govor su održali i Alen Vukelić, predsjednik županijskog povjerenstva za natjecanje iz povijesti i organizator natjecanja, Ana Strilić, zamjenica gradonačelnika koja je pozdravila okupljene, a prigodnim se riječima obratila i  Ana Posavec, viša savjetnica za osnovnoškolsko i srednješkolsko obrazovanje, koja je i otvorila natjecanje.

Učiteljica povijesti, Manuela Kujundžić, pozdravila je učenike i uputila ih u učionice gdje su pisali testove. Natjecalo se 30 učenika iz osnovnih škola i 12 učenika iz srednjih škola iz svih krajeva Sisačko – moslavačke županije koji su postigli najbolji uspjeh na školskom natjecanju. U 10 sati zvono se oglasilo i označilo početak natjecanja.

Našu školu predstavljali su: Dino Gmaz (1.mjesto), Fran Petrović (2.mjesto), Adriano Faletar (6. mjesto) i Josip Dolenčić (12.mjesto) iz sedmih razreda i Sara Roginić (5.mjesto), Ivan Škojo i Mihael Potočki (6.mjesto) i Iva Jurić (7.mjesto) iz osmih razreda.

Čestitamo svim učenicima na postignutim rezultatima te zahvaljujemo njima i njihovim mentorima na dolasku. Hvala i  Školskoj knjizi koja je sponzorirala poklone natjecatelja.

Iva Jurić i Sara Roginić

Darko Rakić

Učitelj informatike u Osnovnoj školi Popovača

Komentari su zatvoreni.