WER – Croatia Open 2017.

WER – Croatia Open, napredno je robotičko natjecanje koje je dio WER svjetskog kupa i koristi naprednu opremu proizvođača Abilix. IRIM ( Institut za razvoj i inovativnost mladih) osigurao je napredne robotičke setove za sudjelovanje 40 osnovnih i 20 srednjh škola u Hrvatskoj te po 20 u Srbiji i BiH u globalnom natjecanju World Education Robotics (WER).

Ove godine prvo takvo natjecanje u Hrvatskoj održano je 23. rujna u Osnovnoj školi Kajzerica u Zagrebu. Sudjelovalo je preko 60 timova iz tri države, Hrvatske, BiH i Srbije, koji su okupili oko 200 učenica i učenika. Natjecanje je bilo podjeljeno u dva kruga, a zbroj bodova iz oba kruga te zbroj vremena u sekundama činili su ukupan rezultat koji je rezultirao ostvarenim mjestom na ukupnoj bodovnoj tablici. Učenici naše škole udružili su snage s učenicima Osnovne škole Ludina i ostvarili jako dobro 8. mjesto od ukupno 49 ekipa u kategoriji 5. – 8. razreda.  Najboljim ekipama dodijeljene su medalje te ulaznice za središnje natjecanje koje će se održati u Šangaju.

Otvoreni kupovi poput WER – Croatia Open odvijaju se u SAD-u, Kanadi, Australiji, te još jedan u Europi u Španjolskoj. Općenito, WER kup ima preko 500.000 natjecatelja godišnje u više od 30 zemalja. Pokrenut je u Kini 2000. godine, a prvo svjetsko natjecanje održano je 2013. godine.

Čestitamo Dori, Antoniu i Bruni na odličnom rezultatu!

Darko Rakić

Učitelj informatike u Osnovnoj školi Popovača

Komentari su zatvoreni.