Večer matematike

m_DSC03294U sklopu projekta Matematički znanstveni izazovi Hrvatsko matematičko društvo uz potporu Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta organiziralo je Večer matematike. Voditeljice projekta su profesorice iz Zagreba: Tanja Soucie, koja je ujedno i autorica projekta, i Ivana Katalenac.

Večer matematike održala se i u Osnovnoj školi Popovača u Popovači, 3. prosinca 2015. godine s početkom u 18 sati.

Večer matematike je skup interaktivnih radionica u kojima sudjeluju učenici i njihovi roditelji, a koje potiču izgradnju pozitivnog stava učenika prema matematici. Sudjelovanje u zabavnim aktivnostima otkriva često zaboravljenu – zabavnu stranu matematike, stvara nove ideje o tome što matematika jest i čime se bavi te dokazuje da matematičke probleme, bez da smo svjesni vlastitog talenta, svakodnevno svi uspješno rješavamo.

Večer matematike nalik je sajmu. Sudionici obilaze „matematičke stanice“ i odabiru aktivnosti u kojima će sudjelovati. Materijali s detaljnim uputama o aktivnostima dostupni su na svakoj stanici, a „dežurni matematičar“ (profesor matematike i/ili učenik) pomoći će pri njihovoj provedbi.

Cilj Večeri matematike je popularizacija matematike te poticaj učenika za nastavak matematičkog obrazovanja.

U OŠ Popovača u Večeri matematike sudjelovale su učiteljice: Renata Jambrešić, Marcela Prebeg, Maja Loina, Josipa Blažević i Zvjezdana Martinec s učenicima i roditeljima u svojim razrednim odjelima.

U provedbi Večeri matematike sudjelovali su i učenici osmih razreda: Filip Beleta, Dario Faletar, Dario Šaka, Nika Šljubura, Klara Dolenčić i Marino Grbavac.

Ukupno je sudjelovalo 168 sudionika.

                                                                                                     Zvjezdana Martinec, prof.

 

Darko Rakić

Učitelj informatike u Osnovnoj školi Popovača

Komentari su zatvoreni.