UTVRĐIVANJE PSIHOFIZIČKOG STANJA DJETETA ZA UPIS U 1. RAZRED

Poštovani,

sukladno obavijesti Uprave za odgoj i obrazovanje Ministarstva znanosti i obrazovanja moguće je nastaviti aktivnosti vezane uz utvrđivanje psihofizičkog stanja djeteta i u školskim ustanovama zbog aktualno povoljne epidemiološke situacije.

Škole su  dužne pridržavati se odgovarajućih mjera iz Uputa HZJZ-a za sprječavanje i suzbijanje epidemije COVID-19 za ustanove ranog i predškolskog odgoja i obrazovanja te osnovnoškolske ustanove u kojima je osigurana mogućnost zbrinjavanja djece rane i predškolske dobi te učenika koji pohađaju razrednu nastavu, s naglaskom na sljedeće mjere:

 

  • održavati fizičku udaljenost (najmanje 1,5 m)
  • pojačati higijenu ruku (dezinfekcija ruku kod ulaska i izlaska u ustanovu) te,  ako je moguće, koristiti vlastitu kemijsku olovku kod pisanja testa,
  • odgoditi dolazak (djece i roditelja)s povišenom tjelesnom temperaturom i/ili  respiratornim smetnjama te osoba sa sumnjom na zarazu COVID-19,
  • redovito prozračivati prostorije.

 

Također, očekuje se objava Pravilnika o izmjenama i dopunama Pravilnika o postupku utvrđivanja psihofizičkog stanja djeteta, učenika te sastavu stručnih povjerenstava koja će omogućiti pomicanje rokova i provođenja dijela postupaka na  daljinu.

 

OSNOVNA ŠKOLA POPOVAČA

Vinogradska 15, Popovača

U prvi razred obveznog osnovnog obrazovanja upisuju se djeca koja do 1. travnja 2020. godine imaju navršenih šest godina života, odnosno djeca rođena u razdoblju od 1. travnja 2013. do 31. ožujka 2014. godine  i djeca kojoj je u školskoj godini 2019./2020. odgođen upis u prvi razred osnovne škole.

 

  • Utvrđivanje psihofizičkog stanja djeteta

Prije upisa u prvi razred osnovne škole potrebno je provesti postupak utvrđivanja psihofizičkog stanja djeteta.

Postupak utvrđivanja psihofizičkog stanja djeteta provodit će se u matičnoj školi i pripadajućim područnim školama.

 

  • Roditelji će o terminima testiranja biti obaviješteni telefonskim putem od 25. svibnja 2020. godine, od 8:00 do 12:00 sati.

 

  • Djeca na testiranje dolaze u pratnji jednog roditelja, točno u vrijeme unaprijed dogovorenog termina.

 

  • Roditelji koji nisu bili na predprijavama za upis u prvi razred dužni su javiti se u školu na broj 044/ 637-264 i dogovoriti termin testiranja od 25. svibnja 2020. godine do 27. svibnja 2020. godine, u razdoblju od 8:00 do 12:00 sati.

 

  • O novim terminima upisa u prvi razred osnovne škole bit ćete naknadno obaviješteni.

 

Stručna služba Oš Popovača

 

 

Darko Rakić

Učitelj informatike u Osnovnoj školi Popovača

Komentari su zatvoreni.