Uskrsna izložba dječje zadruge

Učenici i učiteljice koje su izrađivale predmete

Učenici i učiteljice koje su izrađivale predmete

Dvije nove učiteljice, vjeroučiteljica Andrea Ljubičić i profesorica hrvatskoga jezika Andrea Malović, uz pomoć svojih učenika i učenica pripremile su 9. travnja u našoj školi uskrsnu izložbu dječje zadruge. Postavili smo im nekoliko pitanja.

P:Što ste pripremile za uskrsnu izložbu?

O: Pripremile smo pisanice izrađene od konca, šljokičaste pisanice, salvetama oslikane pisanice (nismo ni znale da ima toliko vrsta pisanica), narukvice, ogrlice, bedževe, ukrasne magnetiće, vaze…Tu su i podmetači za čaše oslikani salvetnom tehnikom.

P: Tko je osmislio i organizirao projekt?

O: Dobile smo te projekte u nasljedstvo. Zadnja izložba bila je prošle godine, a ovo sada osmislile smo same, s tim da zapravo nastavljamo rad prijašnjih profesorica Sanje Kos i  Klare Markešić.

P: Što sljedeće planirate učiniti?

O: Planiramo nastaviti s radom zadruge i otvorene smo za sve kreativne ideje. Voljele bismo da nam se pridruži još učenika u našoj zadruzi.

P: Kakva je to zadruga?

O: To je zadruga učenika koji uz našu pomoć i vodstvo izrađuju različite kreativne predmete od različitih materijala. Posebno pazimo na to da su materijali lako dostupni, da možemo nešto reciklirati, da su materijali raznovrsni i da je učenicima zanimljivo ono što radimo.

Izložba će se nastaviti i u samom gradu Popovači 10. travnja 2014.godine.

Darko Rakić

Učitelj informatike u Osnovnoj školi Popovača

Komentari su zatvoreni.