Tri medalje na Državnom natjecanju iz informatike

IF

U Primoštenu, od 15. do 18. ožujka održano je državno natjecanje iz Informatike, Infokup 2016., na koje su pozvani najuspješniji informatičari osnovnih i srednjih škola u Hrvatskoj. Natjecanje se izvodilo u četiri kategorije: Osnove informatike, Razvoj softvera, Logo te Algoritmi. Našu školu predstavljali su Dorijan Lendvaj, učenik 6. razreda, te Filip Beleta, učenik 8. razreda.

Okupljanje sudionika počelo je u utorak u popodnevnim satima u hotelu Zora, a središnji događaj tog dana bilo je svečano otvaranje natjecanja.

Sljedeći dan uslijedilo je natjecanje naših učenika u kategoriji Logo. Nakon dva sata rješavanja preostalo je samo čekati rezultate. PredvečDSC05353er istog dana stigli su privremeni rezultati koji su nas razveselili, Dorijan je osvojio prvo, a Filip treće mjesto!

Sljedećeg dana, nakon što su učenici imali pravo na uvid u rješenja i žalbe, ti rezultati su i potvrđeni.

Uz Logo, Dorijan je odmjerio snage s ostalim učenicima 6. razreda u kategoriji Algoritmi te je i tu ostvario najbolji rezultat!

Ostatak natjecanja proveli smo u razgledavanju grada te uživanju u prekrasnom krajoliku. Nezaobilazno je bilo i kupanje u zatvorenom bazenu te šetnje i boravak na poznatoj terasi hotela Zora u Primoštenu.

 

IF

Zadnji dan Infokupa održan je okrugli stol svih sudionika natjecanja te svečano zatvaranje na kojem su proglašeni najbolji. Dodijeljene su i pohvale, zahvalnice i priznanja.

Primošten nam je već dobro poznato mjesto upravo zahvaljujući sjajnim informatičarima iz naše škole te se nadamo da ćemo taj niz nastaviti i nagodinu.

Darko Rakić

Učitelj informatike u Osnovnoj školi Popovača

Komentari su zatvoreni.