Shema školskog voća: Projekt Europske unije za podizanje razine svijesti o važnosti voća i povrća

Jedem zdravo – rastem brzo

OLYMPUS DIGITAL CAMERAShema školskog voća mjera je koja bi trebala oblikovati prehrambene navike djece od 1. do 4. razreda osnovne škole i tako pridonijeti povećanju potrošnje voća i povrća u svakodnevnoj prehrani.

Republika Hrvatska će po principima Europske unije od 2013. godine provoditi Shemu školskog voća kao mjeru koja bi trebala pridonijeti povećanju potrošnje voća i povrća kod djece u nižim razredima osnovne škole. Osnovni ciljevi mjere su promoviranje i oblikovanje zdravih prehrambenih navika školske djece te podizanje razine svijesti o važnosti voća i povrća u pravilnoj prehrani.
U okviru Sheme školskog voća, voće i povrće nudit će se kao zaseban obrok neovisno od obroka u okviru školske prehrane, kontinuirano kroz cijelu školsku godinu.
 OŠ Popovača započela je tijekom rujna provođenje projekta podjelom voća učenicima nižih razreda matične i područnih škola.  

 

Što o tome misle učenici?

Voće u školi jako je zdravo. Baš je lijepo što su u školu uveli da se jede voće jer, kao što znamo, voće je jako važno za naše zdravlje.

                                                                                Domagoj Jež, 3.B

Školsko voće dobivamo jedanput na tjedan. Dosad smo već jeli jabuke i mandarine. Zadovoljan sam izborom dosad ponuđenog voća, ali dodao bih još i kruške.  Voće je zdravo!

                                                                     Ivan Đudarić, 3.B

Ove godine jedanput na tjedan uz obrok  dobivamo voće. Neki baš i nisu ljubitelji voća, ali većina nas je zadovoljna. Nekada dobivamo jabuke, mandarine ili banane, a to je voće koje svi volimo. To nam se stvarno sviđa!

                                                                               Ria Štibrić, 4.B

 Mislim da je to sasvim u redu jer voće ima puno vitamina. To je dobra ideja da se svaki petak daje voće uz jelo.

 Fabijan Bijelić, 4.B

Darko Rakić

Učitelj informatike u Osnovnoj školi Popovača

Komentari su zatvoreni.