Posjet učenika Područne škole Stružec vatrogascima

Dan_otvorenih_vrata_VP_DVD_Struzec_130Posjet učenika Područne škole Stružec vatrogascima vatrogasne postrojbe DVD-a Stružec

Dana 13. svibnja 2016. godine u 9.30 učenici Područne škole Stružec u pratnji svojih učiteljica došli su u posjet vatrogasnoj postrojbi DVD-a Stružec.

Po njihovom dolasku pozdravio ih je predsjednik Josip Šambar, poželio im dobrodošlicu, ugodan boravak i zabavu, te napomenuo kako se svi iznimno veselimo njihovoj posjeti.

Željeli smo djeci pokazati vatrogasna vozila i tehniku te ih pobliže upoznati s vatrogastvom, vatrogascima i poslom koji obavljaju. Već pri samom dolasku djeca su bila vidno uzbuđena i nestrpljiva pogledati vozila i njihovu opremu.

Tijekom obilaska i pokazivanja vozila postavili smo djeci par pitanja vezana za vatrogastvo i moramo priznati da su pokazali zavidno znanje, poznavanje i prilično zanimljivo razmišljanje o vatrogascima općenito.

Djeci smo, osim vatrogasne opreme, pripremili i malu vježbovnu prezentaciju gašenja požara vodom, pjenom i prahom, te im na jednostavan i njima shvatljiv način ukratko objasnili što su na navedenoj prezentaciji vidjeli te kako koje sredstvo djeluje.

Nije to, naravno, bio kraj njihovoj znatiželji pa su morali isprobati i zaštitne jakne, kacige i rukavice. Veselju nije bilo kraja.

Želimo zahvaliti učiteljicama Područne škole Stružec Ružici Bertolan i Snježani Elez na suradnji i nadamo se da su djeca otišla bogatija novim saznanjima i iskustvom. Svakako ćemo se potruditi da se ovakva suradnja i dalje nastavi.

Veseli nas pomisao da smo barem kod nekolicine djece potaknuli razmišljanje o ovom, prije svega humanom poslu, a jednoga dana možda baš netko od ove djece postane vatrogasac!

“Vatru gasi, brata spasi!”

 

Za VP DVD Stružec napisao:
Mario Čehulić

Darko Rakić

Učitelj informatike u Osnovnoj školi Popovača

Komentari su zatvoreni.