OTISAK – O​BRAZOVANJE ZA SOCIJALNU JEDNAKOS​T​, KOHEZIJU ​I S​OLIDARNOST KROZ AK​TIVNO SUDJELOVANJE DJECE

Prošloga tjedna u našoj su školi održane prve radionice za učenike projekta Otisak www.roda.hr koji se provodi od 1. rujna 2019. do 30. travnja 2021. godine, a čiji je cilj razvoj učinkovitih programa održivog razvoja i odgovornog građanstva učenika.
Koordinatorice za provođenje Projekta u našoj školi su tri učiteljice Manuela Kujundžić, Maja Loina i Dunja Mijović koje su organizirale zainteresirane učenike petih, šestih i sedmih razreda te s partnerom, Roditelji u akciji – Roda, dogovorile termine radionica. Riječ je o iskustvenim i senzibilizacijskim radionicama koje su održale psihologinje Slavica Dević Ivanko i Maja Bošnjak Goleš iz udruge Dječja posla kojoj je cilj dobrobit djece i mladih. 30 je učenika, kroz dva dana, 21. i 22. veljače, aktivno sudjelovalo u različitim aktivnostima, gdje su glumeći, crtajući, razgovarajući osjetili važnost jednakosti i osjetljivosti za druge te su se svi bolje upoznali i međusobno povezali. Nakon radionica, učenici su bili oduševljeni voditeljicama i njihovim načinom provođenja svih aktivnosti te su pitali kada su na redu termini sljedećih radionica. Isto tako su i voditeljice hvalile aktivnost i zrelo razmišljanje naših učenika te su zaključile kako su radionice bile vrlo uspješne.
U ožujku nam slijede radionice jačanja kapaciteta za provedbu javnih kampanji akcija u zajednici s mnoštvom novih aktivnosti za naše učenike.

Darko Rakić

Učitelj informatike u Osnovnoj školi Popovača

Komentari su zatvoreni.