Naši dojmovi o pročitanim knjigama u projektu Čitamo mi u obitelji svi


Čitanje u obitelji Kocet

Već osam tjedana u našoj školi traje projekt Čitamo mi u obitelji svi. Oduševljenje raste i svaki sljedeći jedva čeka kad će doći na red. Knjige se čitaju, dojmovi se pišu, u razredu se prepričava o doživljajima…

Evo nekih:


3.b

Mama je odabrala Klaru koja joj se svidjela i budući da nije stigla pročitati do kraja, odlučila ju je posuditi u knjižnici…
Najzanimljivija mi je bila Prošlost grada Zagreba jer sam čitajući tu knjigu doznao mnogo zanimljivih informacija iz prošlosti…
 

San Damiano Cvetko

Mami se svidjela Teen moda jer ima puno savjeta za mlade i za odrasle. Ta knjiga govori o povijesti i o savjetima za modu, ali i o zdravoj prehrani. Moja mama voli čitati takve knjige pa će se potruditi posuđivati ih u knjižnici češće.

Ana Grden

Meni je bilo zanimljivo Tajanstveno pismo. Iz ove knjige izvukao sam pouku da svatko ima pravo na svoje tajne i da možeš nekoga povrijediti, ako guraš nos gdje ne treba.
Iz Teen mode izvukli smo zaključak kako svaki čovjek mora izgraditi svoj stil prema svojoj osobnosti i kupovnoj moći. Nikada ne treba patiti i željeti ono što ne možeš imati. Uostalom ne pristaje svakome ono što je trenutno IN. Svaka odjeća, obuća, šminka i stil imaju svoga kupca…

Dino Cetin

Mama je čitala Teen modu – danas se svi oblače, češljaju, šišaju na isti način . Ako se netko zabuni, i ima svoj stil, odmah ga svi ismijavaju. Ljudi tako gube samopouzdanje i postaju kopije drugih.

Patricija Jambrešić

Vjerujte, zabavno je bilo…

Sjeli smo oko stola
I prilijepili se kao smola.
Tata u svemiru
… ko u nekom nemiru.
Mama u modi
Kao riba u vodi.
Ja čitam:
Mama, sve ću ti reći
Pa pitam:
Hoćeš li mi nešto ′speći?
Na kraju je mama naglas čitala,
A seka je stalno nešto pitala.
I tako se to kod nas zbilo,
Vjerujte, zabavno je bilo…

Iva Jurić
 

3.a

Uživala sam u ovome čitanju jer smo se svi više družili i zajedno čitali knjige…
Za knjigu 101 način kako djetetu pokazati da ga volite mama je rekla da ima zgodnih ideja.

Ana Kocet

Tijekom vikenda pročitali smo većinu knjiga u cijelosti. To su dani provedeni na drugačiji način. Neobično je što je i seka sudjelovala u prepričavanju priča. Roditelji misle kako je knjiga Prometej s Gologa otoka za odrasle i oboje su je cijelu pročitali. Ja sam čitala Zov dubine. Puna je strahova i veoma zbunjujuća. Mama je pročitala Fora je biti faca, zar ne? I zajedno smo o njoj raspravljali. Zaključili smo da možda neki dijelovi nisu primjereni našoj dobi, ali ipak je ona odraz naše svakodnevice.

Marta Vnučec

Mama i seka su čitale knjigu 1000 tajni zemlje. Veoma je zanimljiva i saznali smo mnoge nove stvari koje nismo znali. Nama se ova akcija veoma svidjela jer smo svi u obitelji zajedno čitali, razgovarali i družili se…
 

Gabrijela Uremović

Žao mi je što nismo pročitali sve knjige, ali sam sretan jer smo svi u obitelji čitali.

Josipa Mišković

Kad sam morao vratiti knjige, bilo mi je žao što nemam još više dana da pročitam sve one knjige koje nisam pročitao, ali za to imam knjižnicu….

Martin Idžan

Tata je bez razmišljanja uzeo Hrvatsku povijest i brzo je zaključio kako je na ovaj način baš fora učiti povijest. Svidjela mu se i knjiga Hrvatske usmene pjesme i brojalice.
Fora je biti faca, zar ne? Nije mi baš nešto. Više volim kada zaplet radnje krene odmah pa sam se prebacio na knjigu Zov dubine. Veoma je zanimljiva. Iz nje vidimo kako nam neki događaji mogu promijeniti život, ali i biti poticaj za nove izazove.
Pročitali smo većinu knjiga, ali neke ne u cijelosti. Trudimo se još jedan dan iskoristiti za zajedničko druženje i ovaj neobični projekt privesti kraju. Ovakva ideja je uvijek dobrodošla.
 

Borna Abaz

Svidjela mi se knjiga 1001 tajna Zemlje jer sam naučio mnogo toga o našem planetu i ponekim bićima na njemu.
Čitajući Usmene pjesme i brojalice, tata se prisjetio djetinjstva i prepričao mi neke doživljaje.
Mama je čitala 101 način kako djetetu pokazati da ga volite i složila se da roditelji trebaju više ljubavi posvećivati svome djetetu.
Zahvaljujući ovom projektu, proljetne praznike nisam proveo igrajući igrice na kompjutoru, nego u zajedništvu sa svojom obitelji čitajući.
 

Ivan Nikolić


 

Darko Rakić

Učitelj informatike u Osnovnoj školi Popovača

Komentari su zatvoreni.