Naša škola četvrta na natjecanju – This is our time

Naša škola je u petak, 2. prosinca 2016. godine, sudjelovala u međunarodnom projektu This is our time.
This is our time je jedinstven projekt koji se održava jednom godišnje pod pokroviteljstvom Unesco –a. Cilj projekta je spojiti učenike diljem svijeta jer u isto vrijeme na pitanja u kvizu odgovaraju učenici iz SAD-a, Tajvana, Poljske, Kanade, Kolumbije, Hrvatske te ostalih zemalja sudionica projekta.
Uz samu prijavu svaka je škola trebala dostaviti i pitanja iz zadanih područja: povijest, zemljopis, umjetnost, sport i svakodnevica. Pitanja su postavljena na engleskom jeziku i bila su isključivo vezana uz zemlju škole. Tako su i naši učenici uz pomoć svojih učitelja sastavljali pitanja iz hrvatske povijesti, geografije, politike i ostalog. Pitanja su se dostavila u centralu projekta u Kanadi gdje je potom sastavljen kviz. Kviz su činila pitanja po područjima iz svih zemalja sudionica. Iz svake zemlje je bilo pet pitanja iz svakog područja, s tim da u učenici nisu mogli odgovarati na pitanja vezana uz svoju zemlju. Na ovaj način učenici koju sudjeluju uče ponešto o drugim zemljama na jedan opušten, zabavan i inovativan način.
Učenici su potom u petak, 2. prosinca 2016. godine, uz pomoć računala, tableta i svojih učitelja odgovarali na tristotinjak pitanja iz kviza. U kvizu se bodovala točnost i brzina odgovora. Odgovore na pitanja slali smo putem elektroničke pošte u centralu u Kanadi i s nestrpljenjem očekivali ljestvicu poretka.
Među prvih deset škola, od ukupno trideset, prema rezultatima kviza bile su i četiri škole iz Hrvatske. Najbolji rezultat među hrvatskom školama, čak četvrto mjesto u ukupnom poretku svih škola, ostvarili su učenici naše škole. Naša škola je ujedno bila i jedina osnovna škola iz Hrvatske, ostale su bile srednje škole pa je uspjeh tim više i ljepši.
Zahvaljujemo svim učenicima i učiteljima koju su sudjelovali na natjecanju i čestitamo im na ovom rezultatu.

Darko Rakić

Učitelj informatike u Osnovnoj školi Popovača

Komentari su zatvoreni.