Lucko – ekipno natjecanje osnovnih škola u matematici

luckoU subotu, 23. siječnja 2016. godine četvero učenika naše škole sudjelovalo je na Sedmom ekipnom natjecanju osnovnih škola u matematici u Gimnaziji Lucijana Vranjanina u Zagrebu i osvojili odlično šesto mjesto.

Bilo je prijavljeno 109 ekipa uglavnom iz osnovnih škola Grada Zagreba i Zagrebačke županije. Ekipa iz Slavonije,bila je ekipa iz najudaljenijeg djela Lijepe naše, a mi smo bili jedini predstavnici Sisačko-moslavačke županije. Našu ekipu „Moslavačke pitagorejce“ predstavljali su Antonela Lisjak, Filip Beleta, Dorijan Lendvaj i Adriano Faletar pod mentorstvom Zvjezdane Martinec, prof.

Rezultat na LuckuPrema propozicijama natjecanja ekipa se sastoji od četiri člana, od čega najviše dvoje učenika osmoga razreda. Natjecanje traje 90 minuta, u kojem vremenu ekipa zajednički rješava 45 zadataka. Zadaci su na zaokruživanje i podijeljeni su u tri skupine različite težine.  Na svakoj skupini zadataka piše koliko bodova donosi. Na listiću za odgovore zaokružuje se samo jedan odgovor. Ako se zaokruži više odgovora ili nije jasno što je zaokruženo, odgovor je nevažeći kao da zadatak nije ni rješavan. Netočno zaokružen odgovor nosi negativne bodove.

Natjecanje je proteklo u ugodnoj atmosferi i druženju zaljubljenika u matematiku. Posebno treba istaknuti i pohvaliti vrhunsku organizaciju u provođenju ekipnog natjecanja u kojoj su zajedno sudjelovali djelatnici i učenici Gimnazije Lucijana Vranjanina.

Zvjezdana Martinec, prof.

Darko Rakić

Učitelj informatike u Osnovnoj školi Popovača

Komentari su zatvoreni.