Dani kruha i zahvalnosti za plodove zemlje u Popovači

Osnovna škola Popovača je u subotu 16. listopada 2021. sudjelovala na manifestaciji povodom Dana kruha i zahvalnosti za plodove zemlje.

Naša škola se i tijekom ovog događanja predstavila radom Učeničke zadruge Jelenak. Na našem štandu ispred nove tržnice su učiteljice Klara Markešić, Snježana Šket i Lukrecija Špoljar te učitelj Danijel Markešić s učenicima zadrugarima pekli palačinke. Posebno se zahvaljujemo našoj kuharici Josipi Žagar na konstantnoj pomoći oko pripreme smjese za palačinke koja je tako dobro spravljena da palačinke svaki puta budu savršene i za prste polizati.

Po prvi puta su na Danima kruha i zahvalnosti za plodove zemlje nastupale i djevojke iz Djevojačke vokalne skupine Jelenke OŠ Popovače. Djevojke su s učiteljicom Irenom Mikšić sudjelovale u povorci kroz gradsko središte, a potom su sudjelovale u kulturno-umjetničkom programu manifestacije. Otpjevale su višeglasno tri pjesme: Oko jedne hiže nevek tiči lete s kojom su pobjedile na talent showu na Voloderskim jesenima i s kojom su se predstavile na Festivalu kajkavske popevke Mali Kaj u Krapini u rujnu. Potom su pjevale Ah, što volim poznatog baroknog skladatelja J.S. Bacha i na kraju pjesmu iz Afrike Banaha.

Mnogi slušatelji i kušatelji čestitali su Jelenkama i zadruzi Jelenak na divnom programu za sva čula.

 

Učiteljica Irena Mikšić

Darko Rakić

Učitelj informatike u Osnovnoj školi Popovača

Komentari su zatvoreni.