Dan Osnovne škole Popovača 2016.

DSC06173_1024x680Već tradicionalno Dan škole obilježava se u Domu kulture Popovača. Ove godine priredba je bila u petak, 3. lipnja.

Otvorili su je učenici dramske skupine pod vodstvom učiteljice Marije Potočki. Ovogodišnji igrokaz govorio je o našem planetu Zemlji, o uvijek aktualnoj temi kako ga čuvati i održavati što čišćim.

Nakon malih glumaca odlučili smo zaplesati uz plesnu skupinu pod vodstvom školske defektologinje Martine Šterijovski. Oni su nam pokazali što su uvježbali uz ritmove pjesme Let’s go.

Ove godine dospjeli smo i na Državnu smotru LiDraNo gdje je našu školu predstavljao učenik Marko Javorski s monologom Čelica Maja na kajkavskom narječju. Svoj talent je prezentirao i na školskoj priredbi gdje je privukao veliku pozornost i divljenje.

Nakon Marka imali smo priliku pogledati igrokaz dramske skupine učiteljice Martine Tutić koji nas je podsjetio da je trač veliko zlo.

Kao i uvijek, priredbu su završili naši dragi tamburaši i zbor škole. Prvi je nastupio učenik Lovro Ivić na klavijaturama, a nakon njega zbor je izveo pjesme Djeca nose svjetove na dlanu, Lijepa riječ otvara vrata i Hello. Pjesmom Grad se beli preko Balatina uz pratnju učenika Lovorka Burića na harmonici i Mihaela Potočkog na violini oprostili smo se od publike koja je i ovoga puta ostala zadovoljna i puna dojmova.

 

 

 

Video

Darko Rakić

Učitelj informatike u Osnovnoj školi Popovača

Komentari su zatvoreni.