Budućnost na rubu močvare i u PŠ Potok

Svečanost u PŠ PotokBudućnost na rubu močvare tradicionalna je priredba uz Svjetski dan vlažnih staništa. Budući da su neka sela iz popovačke općine upravo na rubu velike i svjetski znamenite močvare Lonjskoga polja, svake godine se u jednom od tih sela događaju svečanosti. Ove godine domaćin tradicionalnog skupa Budućnost na rubu močvare je Potok čije oranice dodiruju ovu prostranu, bogatu i lijepu močvaru svjetskoga glasa. Potočani žive za te dane kada se u njihovu selu okupe znanstvenici, umjetnici, istraživači i mnogo ljudi iz okolnih sela koji dolaze vidjeti što se to u Potoku događa.

Dvodnevna svečanost počela je u petak, 29. siječnja u Kutini u Muzeju Moslavine, a nastavila se u subotu u Repušnici, Osekovu i završila u Potoku bogatim sadržajima u školi, selu i društvenom domu.

Posebno je svečano bilo u školi pri otvaranju likovne palete slikarice Ludmile Milice Biželj, koja je bila učiteljica likovne kulture u Potoku. Ugođaj i program u školi su pripremile učiteljice Antonija Arnautović, Dajana Kunovec Medaković i Lahorka Drčić, a o autoričinu stvaralaštvu govorio je povjesničar umjetnosti prof. Mladen Mitar.

Više o svečanosti pročitajte na:

http://www.popovaca.hr/component/content/article/42-vijesti/7346-u-potoku-odrana-budunost-na-rubu-movare

Darko Rakić

Učitelj informatike u Osnovnoj školi Popovača

Komentari su zatvoreni.