BBC micro:bit i u našoj školi!

Osnovna škola Popovača uključena je u projekt Instituta za razvoj i inovativnost mladih (IRIM) pri čemu je njegovom donacijom dobila 20 BBC micro:bit kompleta. Time smo prihvatili nove izazove koji omogućuju učenicima da budu ravnopravni sudionici društva 21. stoljeća.

Što je zapravo BBC micro:bit?

BBC micro:bit je uzbudljiva nova tehnologija koju su razvili BBC, Microsoft i drugi partneri upravo s ciljem masovne uključenosti u osnovnim školama, ne samo u STEM području (Science, Technology, Engineering and Mathematics), nego i u dizajnu, umjetnosti i ostalim predmetima.

BBC micro:bit je projekt IRIM-a koji je do sada bio najpoznatiji po organiziranju Croatian Makers lige – natjecanja iz robotike koje okuplja preko 360 škola, udruga, knjižnica i drugih ustanova u Republici Hrvatskoj i otprilike 8000 njihovih učenika i učenica. Cilj projekta je da svako dijete u 6. ili 7. razredu osnovne škole u Hrvatskoj dobije jedan micro:bit  u ruke, zajedno s pripadajućom edukacijom kako bi se suvremenim mladim ljudima ponudilo ono što im je stvarno potrebno. Njihova motivacija leži u tome što smatraju da ovakva najsuvremenija tehnologija može promijeniti ne samo školstvo, nego i društvo.

Mi ih uvelike podržavamo u tome te jedva čekamo otkriti sve mogućnosti koje nam BBC micro:bit pruža!

Darko Rakić

Učitelj informatike u Osnovnoj školi Popovača

Komentari su zatvoreni.