Balon iz austrijskog grada Klagenfurta sletio u Stružec

Austrijska poruka mira

Mario Bogdanić, učenik 2. razreda, u Strušcu pronašao balon pristigao čak iz Austrije.

Učenici jedne škole u Klagenfurtu u Austriji poslali su u zrak 170 balona za koje su zavezali papirnate golubove. U balon su stavili kratke poruke i svoje adrese nadajući se da će njihove poruke mira stići do djece diljem svijeta. Mario Bogdanić iz Strušca imao je sreće i, berući gljive, pronašao balon na livadi u blizini svoje kuće.
Odnijeli su ga kući. Na njemu je bila napisana poruka na njemačkom jeziku, adresa i ime Verena. Mario i njegova obitelj odlučili su poslati pismo austrijskoj djevojčici i javiti joj da je njezin balon doletio čak do Strušca u Hrvatskoj. Ubrzo je stigao odgovor i Marijovoj sreći nije bilo kraja. Pismo, čestitku i poklon odmah je donio u školu i pokazao prijateljima i učiteljici. Sada našoj sreći nije bilo kraja!
Nismo mogli vjerovati da je od 170 balona samo jedan pronađen i da je doletio sve do Hrvatske, do Strušca.
Odmah smo odlučili da ćemo nastaviti dopisivanje s tom školom i ovaj prekrasan događaj podijeliti sa svima.Čudesno je kako je jedan maleni, papirnati golub povezao učenike dvaju razreda, Klagenfurt i Stružec, Austriju i Hrvatsku. Želja nam je da postanemo prijatelji i da zajedno širimo poruke mira, ljubavi i prijateljstva i da povežemo naše dvije škole.Sigurno to dugujemo i tom malenom, hrabrom golubu koji je preletio toliki put i “preživio” tolike nedaće koje su ga sigurno pratile na putu.
To bi sigurno bila i njegova želja. Tko zna što bi nam on ispričao da može govoriti?

Snježana Elez, učiteljica PŠ Stružec

Darko Rakić

Učitelj informatike u Osnovnoj školi Popovača

Komentari su zatvoreni.