120. obljetnica školstva u Popovači

Iz izložbenog prostora u predvorju škole

Iz izložbenog prostora u predvorju škole

Uskoro obilježavamo 120. obljetnicu školstva u Popovači pa smo, tim povodom, razgovarali s nekim od članova nastavničkog tima koji je za zadužen za organizaciju kulturno-umjetničkog programa.

U četvrtak, 29. svibnja 2014. god. u 18.00 h bit će u prostorijama OŠ Popovača prikazan film koji su snimili Martina Ivić i Darko Rakić o povijesti školstva u Popovači, a u kulturno-umjetničkom programu nastupit će mali folklor koji vodi učiteljica Renata Jambrešić, a pjevat će i učenik Lovro Ivić. Slijedi otvaranje i razgledavanje izložbe u predvorju škole, učionicama i knjižnici.

U petak, 30. svibnja 2014.god. u 10.00 h u Domu kulture održat će se Svečana sjednica Učiteljskog vijeća. Konferansu organizira profesorica Martina Ivić, a utemeljena je na opreci staro – novo. Npr. stari predmeti, klupe, učitelji, učenici i tehničko osoblje te novi. Sudjeluje dvanaestero učenika iz 6. i jedna učenica iz 8. razreda. Prvi je na redu folklor Jasminke Bartolić s točkom „Igrajmo se svadbe“, a slijede učenici učiteljice Martine Podnar s igrokazom Marije Bilić „Sva su djeca vesela“- Nakon toga je na redu „Ples kroz vrijeme“ Martine Šterijovski, a učiteljice Nataša Deklman i Marija Potočki pripremile su sa svojim učenicima igrokaz „Reumatični kišobran“.

Mali zbor učiteljice Pine Žilić izvest će dvije pjesme, a nakon toga slijedi igrokaz „Sreća“ profesorice Martine Ivić s Lidrana 2014.

Zbor i tamburaši profesora Dražena Mlakara dolaze na kraju, a tu je i učenik Lovro Ivić s presjekom starijih i novijih pjesama.

Profesorica povijesti i mentorica Manuela Kujundžić obnavlja postojeću lentu povijesnih događaja u Popovači, ažurira se i popis učitelja koji su radili u OŠ Popovača, a odobrena su i sredstva za kupnju nekih vrijednih starih udžbenika i priručnika u antikvarijatu.

Darko Rakić

Učitelj informatike u Osnovnoj školi Popovača

Komentari su zatvoreni.