U 10 dana više od 400 učenika sudjelovalo na radionicama programiranja

Više od 400 učenika sudjelovalo na Scratch, Micro:bit, Logo i Mbot radionicama

Od 9.10. do 20.10. 2017. u Osnovnoj školi Popovača više od 400 učenika od 1. do 8. razreda sudjelovalo je na radionicama programiranja.

 

Radionice su se provodile sklopu Europskog tjedna programiranja te projekta Programiranje za sve koji je podržao Google i projekta Programiranje za najmlađe koji se provodio se u suradnji s Udrugom Suradnici u učenju uz podršku TechSoup Balkans.

 

Učenici prvih razreda upoznali su se programiranjem u ScratchJr. Stvorili su svoje prve programe kojima su vozili auto i utrkivali se domaćim životinjama. Radionicama programiranja najmlađe smo učenike upoznati s programiranjem i tako ih na zanimljiv način uveli u svijet programiranja

Učenici trećih i četvrtih razreda su također upoznali Scratch te su napravali svoje prve micro:bit programe! Na radionicama su samostalno napravili svoje prve programe te ih prebacili na micro:bit. Bili su sretni i oduševljeni kada su se na micro:bitu pojavili njihovi programi!

Također su se upoznali s Mbot robotima i saznali na koje ih načine mogu programirati.

Učenici od petog do osmog razreda programirali su u Logo programskom jeziku te su odradili početne i napredne micro:bit radionice.

Osim što su se upoznali s puno novih i zanimljivih tehnologija nadamo su se dobro zabavili.

Voditelji radionica bili su učitelji Zvijezdana Žigolić Južvak i Darko Rakić.

 

Darko Rakić

Učitelj informatike u Osnovnoj školi Popovača

Komentari su zatvoreni.